Materialen voor vulling kussens en meubelen

Zakken uw kussens een beetje door en voelt u de veren zitten? Ontstaan er plooien in de zitting? Het is zonde om uw kussens en meubelen weg te doen. Kies in plaats daarvan voor een nieuwe vulling. Wij kunnen uw meubelen daarnaast gelijk van nieuwe bekleding voorzien.

 

Waarom is een goede vulling belangrijk?

U wilt graag comfortabel zitten en liggen. Een goede vulling van uw stoel, bank, bed of kussens zorgt ervoor dat u prettig kunt zitten en uw spieren laat ontspannen.

Moderne materialen

Voor moderne meubels maken wij vooral gebruik van polyether en koudschuim. Polyether is de voorloper van koudschuim. Het haalt zijn draagkracht uit de hardheid van het materiaal. Hoe harder het materiaal, hoe langer deze meegaat. Maar te hard polyether zorgt ook voor minder comfort. Daarom wordt het vaak gecombineerd met een ander type vulling, zoals pocketvering. Door de metalen vering houden kussens, matrassen of andere meubelstukken meer comfort.

Koudschuim is duurder dan polyether, maar biedt meer comfort door de goede veerkracht. Dit materiaal veert mee als hier gewicht op komt en gaat terug in vorm zodra iemand weer opstaat.

Bij beide materialen wordt de kwaliteit uitgedrukt in SG. SG staat voor soortelijk gewicht. Bij polyether bepaalt het SG de hardheid en duurzaamheid. Hoe hoger het getal, hoe harder het materiaal. Bij koudschuim bepaalt dit niet de hardheid, maar de levensduur van de vulling. Een hoog getal betekent hier dat het koudschuim langer meegaat.

Ambachtelijke materialen

Klassieke meubelen zijn anders gemaakt dan de meubels van tegenwoordig. Daarom passen wij hier onze technieken en het vulmateriaal op aan. Wij gebruiken onder andere springveren, jute singels, koppels en verenlinnen voor het plaatsen van de vering. Voor de vulling heeft u keuze uit plantaardige vezels zoals crin, of dierlijke vezels zoals paardenhaar of een mix van deze materialen.

Contact

Vertel ons welke kussens, meubels of andere materialen u wilt voorzien van vulling. Wij geven u advies en sturen een vrijblijvende offerte.

Pin It on Pinterest